Phocas

Wie zijn wij?

Phocas is al 72 jaar een van de grootste en mooiste verenigingen van Nijmegen. Met ruim 500 leden is Phocas de grootste en gezelligste sportvereniging!

Roeien is waar het bij Phocas om draait. Van gezellig samen roeien tot het fanatiek bedrijven van topsport, alles is mogelijk. Roeien is de studentensport bij uitstek, waarbij zowel kracht, techniek, doorzettingsvermogen en ploeggevoel een belangrijke rol spelen. Al deze onderdelen maken de sport tot een sport die door iedereen te beoefenen is. Of je nou gaat voor die topprestatie op nationaal of zelfs internationaal niveau of je voor het gezellige sporten naast je studie, iedereen kan bij ons terecht.

Sport & Phocas

Onze introw begint direct na de introductie periode van de Universiteit en duurt vijf weken. In deze tijd maak je kennis met de sport waarna je zelf kunt beslissen hoe fanatiek je wil worden! Heb je nog nooit in een roeiboot gezeten? Geen probleem! Het grootste deel van de Nederlandse roeiers is pas tijdens hun studie gaan roeien. Roeien is de ultieme sport om in korte tijd op topniveau te komen; we hebben zelfs roeiers gehad die medailles hebben gehaald op de Olympische spelen en een huidig Nederlands Kampioen!

Meer dan alleen sport

Naast het roeien is gezelligheid bij Phocas ook erg belangrijk. Wekelijks is er een Phocas-café en een borrel, en zijn er regelmatig (open) feesten. Daarnaast zijn er tal van activiteiten waar je met je ploegje naartoe kunt gaan. Zo zijn er kerstdiners, een gala, een skireis, wekelijkse hap & taps, interne competities en nog veel meer! In augustus hebben we tijdens de introductie van de universiteit open roeidagen waar iedereen met zijn introgroepje in een boot kan stappen. Schroom dus niet en kom eens langs om te ervaren hoe het is om te roeien!

Voor meer informatie over onze vereniging kan je onze site www.phocasnijmegen.nl checken!