De Loefbijter

Sinds 1967 bestaat de Nijmeegse Studenten Zeilvereniging de Loefbijter, na ondertussen 50 jaar al niet meer weg te denken uit Nijmegen. De Loefbijter biedt een unieke mix van zeilen en/of gezelligheid, waar niets verplicht is. Van borrelaar met watervrees tot en met fanatieke wedstrijdzeiler, iedereen kan bij ons terecht!

Zeilen bij de Loefbijter

Binnen de Loefbijter werken we met onze eigen opleidingssystemen die toegespitst zijn op verschillende zeilniveaus. Door middel van hard trainen tijdens de instructieweekenden en trainingsdagen die georganiseerd worden, kan elk lid opklimmen van beginner tot schipper.

Onze vloot is daarbij onmisbaar, die bestaat momenteel uit twee valken, vier laser pico’s, twee vauriens, een wedstrijdzwaardboot ‘Rs500’ en één kajuitjacht. Onze laser pico’s en vauriens liggen momenteel aan de Kraaijenbergse plassen in Cuijk, waar wij regelmatig zeilen en trainen. Wij zijn ook vaak een kleine 10 minuutjes van de stad af te vinden aan de Spiegelwaal bij Lent. Hier wordt voornamelijk gevaren in onze Laser Pico’s; dit zijn onze opstapboten voor de beginnende zeiler.

Voor de leden waarbij Nijmegen en omgeving een te klein vaargebied is, zijn er ook nog voldoende zeilweekenden en wedstrijden door heel Nederland; van de Friese meren tot de zee naar Engeland.

Gezelligheidsvereniging en activiteiten

Naast onze liefde voor zeilen, houden wij ook erg van gezelligheid! Wij borrelen minimaal één keer in de week samen op dinsdagavond in de Villa van Schaeck. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen vele activiteiten, zoals themaborrels, gala, fietsenspuiten, het moordspel en het beerpongtoernooi. Maar de kers op de taart zijn toch de onvergetelijke gezelligheidsweekenden.

De structuur van de vereniging kenmerkt zich door het familie gevoel. Als eerstejaars kom je in een vlootgroep waarmee je dinsdags samen kunt eten voorafgaand aan de borrel. Wij hebben geen ontgroening, wél een introductieperiode waarin veel leuke activiteiten worden georganiseerd zodat je de vereniging en de andere leden snel leert kennen. Gegarandeerd een geweldige studententijd als je een Loefbijter bent!

Zeil snel naar onze website www.loefbijter.nl voor meer informatie. Of kom gezellig een keer aanwaaien op een van onze borrels.