Carolus Magnus

logo-cm-kleur-png

Oprichtingsdatum:

1 februari 1928

Aantal leden:

950

Contributie:

In het eerste jaar €160,-, dit wordt steeds lager naarmate je langer lid bent.

Adres:

Sociëteit ‘De Kroeg’ – Hertogstraat 141

Visie van de vereniging:

N.S.V. Carolus Magnus is de grootste, oudste en traditioneelste studentenvereniging van Nijmegen. Als sinds 1928 laat zij zien waarom zij ongeëvenaard en toonaangevend is. De N.S.V. Carolus Magnus zorgt er al bijna honderd jaar voor dat er vriendschappen voor het leven worden gesloten, terwijl men feest, lacht, discussieert, drinkt, organiseert, geniet en zichzelf ten volste ontwikkelt.

Opbouw van de vereniging:

De Vereniging kent zowel een disputencultuur als een jaarclubcultuur. Dit houdt dus in dat je zowel bij een dispuut als een jaarclub kan gaan. Daarnaast nemen veel leden plaats in een commissie. Naast het feit dat dit erg leuk is om te doen, is het ook heel erg leerzaam. Daarnaast heeft men de kans om op een van de talloze Kroeghuizen te gaan wonen, bij een ondervereniging te gaan of plaats te nemen in een college. Daarnaast is er een grote reünistenvereniging waarmee leden in contact kunnen komen.

Hoe word je lid?

Ieder jaar zal er na de Open Introductie een Eigen Introductie/Kennismakingstijd plaatsvinden. Wanneer men deze met succes heeft doorlopen, mag men zich lid noemen van de N.S.V. Carolus Magnus.

Meer informatie:

Bekijk onze site www.carolusmagnus.nl en ons filmpje!